Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
Heeft u geen Facebook of Instagram, dan kunt u hier een overzicht vinden van mijn laatst geplaatste posts en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

Salon Shimadevi op Facebook

4 days ago

Salon Shimadevi - Nijmegen

Een weetje over honing!πŸπŸ―πŸ―β˜•οΈ
Als je tegenwoordig ergens een theetje drinkt krijg je er meestal honing bij. Dit omdat honing β€œgezond” lijkt te zijn. Honing is natuurlijk heel gezond en heeft vitamines, mineralen, probiotica, enzymen en anti-oxidanten, maar ga je het verwarmen of toevoegen aan heet water/voedsel dan heeft het geen gezond effect en kan het zelfs schadelijke effecten in het lichaam veroorzaken.

Koken met honing verslechtert de kwaliteit en verliest zijn essentiele enzymen en voedingsstoffen. In Ayurveda wordt dit β€œviruddha ahara” genoemd, een gevaarlijke combinatie van voedsel. Als je het toch in de thee wilt hebben voor de smaak, laat de thee dan wat afkoelen.

De wetenschap van nu kwam tot een vergelijkbare conclusie en merkte op dat het verwarmingsprocess de hoeveelheid hmf(hydroxymethylfurfural), een stof die van nature in kleine hoeveelheden in honing aanwezig is, verhoogt, wat toxisch en carcinogeen potentieel heeft.

De meeste producenten verwarmen honing na kristallisatie opnieuw, omdat consumenten liever honing in vloeibare vorm kopen. Het is eigelijk niet nodig.
Probeer dus de onverhitte (pure) honing te krijgen als je het wilt gebruiken.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Deze handen zijn van een professionele nagelbijtster. Nu is ze mijn project! Eens kijken of het ons het gaat lukken om haar van het nagelbijten af te houden. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Het is weer tijd voor je manicure πŸ˜‰πŸ’…πŸ½ ... See MoreSee Less

View on Facebook